Klubmodul henter siden
Klemmer og hvad så?
Christian Neubert

  31.08.2020
  20:29
Jeg har desværre haft en ''klemmer'' på min Saxon. Efter 1200 kms tilkørsel satte den sig i en overhaling. Efterfølgende har jeg tjekket, at der ikke er kabelbrud på oliepumpen. Den vil dog ikke starte (der er gnist) og motoren tørner.
 
Spørgsmålet er hvad jeres erfaringer er? kan cylinderen redes? (det afhænger selvfølgelig af skaden) skal der en ny cylinder og stempel til eller kan det klares med en tur til cylinderservice? Hvad er det ''normale'' senarie?
 
pft
Christian 
 
Sven Dahl Nielsen

  01.09.2020
  14:10
det er altid surt ,med en klemmer . prøvede det selv på min 301 her tidligere på sommeren , jeg fik den dog igang igen med det samme , og ingen grimme lyde -) så jeg fortsatte turen med forsigtighed og har haft et kamera nede i cylinderen gennem tændrørshullet , og der er en smule mørke aflejringer i siden med udstødningsporten på de øverste 2 cm. , hvilken model er det , og hvilken olie bruger du , er der kompression og har du ændret på karburator i tilkøringsperioden , men hvis du har adgang til et endoskop eller minikamera der kan gå igennem tændrørshullet så prøv og tage et kig inden du skiller den af 
Christian Neubert

  01.09.2020
  21:51
Det er en Saxon 251, men ''''tunet'''' til 300ccm. Har kørt med den i 4-5 år men fik nyt stempel sidste år. Jeg kører med en semisyntetisk olie, som jeg har brugt de sidste tre år. Der er ikke ændret noget på karburatoren, den er dog ny. Blev skiftet året før stemplet, så den har vel kørt en 2500 km. Jeg har tjekket tændrøret flere gange og synes ikke den ser ud til at være for mager i blandingen. 
Sven Dahl Nielsen

  03.09.2020
  09:17
Har du kompression , eller sidder ringene fast på stemplet , 
jeg oplevede at den 118 hoveddyse som jeg havde monteret var en smule mindre end de andre ligeledes originale Bing dyser som jeg havde købt , da jeg målte den  men der stod 118 på alle 3 men på en konusnål sad den 5mm højere oppe i forhold til de andre , 
en klemmer kommer jo pga for høj stempeltemperatur så en hoveddyse der er en anelse mindre kan give udslaget  
Christian Neubert

  07.09.2020
  21:12
Tak for råddet. Jeg må tjekke dysen og kompression når jeg ser min MZ igen. Pt. står den hos en kammerat. 
 
Hvordan er det, kan man indsætte billeder her på forummet?