Klubmodul henter siden
Blinklys syntetgummi "stilke" på Saxon går i opløsning
Christian Christensen

  19.06.2021
  15:14
Hej igen allesammen. Jeg har gjort en lidt træls opdagelse, nemlig at det syntetgummi stilkene til blinklysene bag på min Saxon er lavet af er begyndt at gå i opløsning, dvs. de bliver "fedtede" i overfladen, mister styrken og revner for et godt ord - bemærk at revnerne også virker fedtede.
Det er så egentlig ikke et fænomen der er fremmed for mig, har ofte set det fx. ifbm. gummiben på elapparater mv., der tværer ud og efterlader sorte snaskede pletter hvor man har stillet dem. Og det er vist noget med at de lidt billigere typer syntetgummi "depolymeriserer", dvs. søger tilbage mod deres oprindelige form, når de bliver nedbrudt af lang tids udsættelse for sollys, varme, ilt og evt. visse typer af kemikalier.
Har, lidt blåøjet, prøvet at afrense og lime de revnede dele, om ikke andet så for at gøre forsøget, men der dannes blot en ny fedtet overflade der slipper limen. Så det er vist et på forhånd tabt slag at forsøge at reparere det.
Jeg har så logisk nok forsøgt at finde nye blinklys, men bagblinkene til saxon lader til at være en udpræget mangelvare, med mindre man tør satse på uoriginale, ugodkendte LED blink fra kinaland/ebay.
Så jeg ville lige prøve at høre om der er nogen der kender til et sted man kan få enten de originale eller en E-godkendt kopi?
Eller alternativt om der er nogen der har oplevet det samme, og har et godt forslag til en måde at lave nye stilke på? evt. også stive stilke?
Sven Dahl Nielsen

  19.06.2021
  22:46
Har købt RD125 blinklys hos T Hansen til 249,- inkl pærer de har en vis lighed og det vigtigste er at de er meget synlige  når man blinker og ret solide ( de bagerste skal dog slibes lidt på soklen for at komme ind i hullerne i sidepanelerne , men det er ret nemt )
Christian Christensen

  21.06.2021
  18:18
Ikke noget dårligt påhit! Eneste manko er at Thansen selv skriver at blinkene ikke er E-mærket, så man skal måske være lidt heldig i synshallen, hvis det skulle blive relevant. Man de er da både nemme at få fat på og ret billige.
Sven Dahl Nielsen

  01.07.2021
  17:49
Jeg fik kun positive kommentarer til mine i synshallen . Han sagde at de var gode
Flemming Sørensen

  17.08.2021
  09:57
jeg har med et par stykker oplevet at de smuldrer efter at være blevet hårde. Jeg kan forstå en enkelt revne, men at de revner i mange stykker er mig en gåde.
Det nyeste tilfælde, var på min nyindkøbte Skorpion 30 km hjemmefra, på vej på ferie i 2019...... Som prøvet tidligere, så knækkede det i mange stykker. På ferien blev det klaret med to ispinde, strips og gaffa. Vel hjemme igen blev der bestilt et nyt højre blinklys, da man ikke kan købe venstre længere. Der er kun farven på ledningerne til forskel.
Jeg startede fint ud i denne sæson, men nåede ikke at køre mere end et par uger, så hang blinklyset og dinglede....... Det er ganske vist ikke revnet på samme måde som de andre, men det er knækket af. Allerede da det kom med posten kunne jeg mærke at det var hårdere end det der sidder i højre side.....

Skorpion og Saxon har det tilfælles, at blinklys og gummiarme, sidder på en mange italienske motorcykler fra 90'erne, jeg ved bare ikke hvilke